E-Fit

Werking

Vraag hier om uw
gratis oefensessie

GEAVANCEERDE EMS TECHNOLOGIE

De E-Fit apparatuur gebruikt de EMS technologie. EMS is een gevestigde en ontwikkelde techniek die gebruik maakt van elektrische impulsen die teruggaat tot 1791. EMS staat voor “Electro Musculaire Stimulatie”. Meer bepaald is het een volledige lichaamstraining die gebruik maakt van impulsen.


Spieren hebben stimulatie nodig om geactiveerd te worden. In het dagelijks leven worden deze veroorzaakt door het centrale zenuwstelsel, zo bereiken ze via het ruggenmerg en de zenuwvezels onze spieren. Al deze vormen van stimulatie zijn elektrisch van aard.

EMS- training maakt gebruik van dit natuurlijk principe, het is een gerichte versterking van deze natuurlijke elektrische impulsen. Bovendien bereikt het ook dieper gelegen spieren die anders nauwelijks gestimuleerd worden bij een gewone training. Dit alles wordt bereikt door

E-pads (=EMS elektroden) te plaatsen direct boven de spieren.

Er wordt een sessie gevolgd van 20 minuten met de E-Fit. Tijdens die 20 minuten krijg je tot 36 000 spiercontracties. De EMS training stimuleert gelijktijdig meer dan 90% van je spiervezels. Bovendien worden ook je dieperliggende spieren aangepakt! Zo is de EMS training veel intenser en sneller dan de klassieke spiertraining. Het effect is tot 18 keer hoger.

Vraag hier om uw
gratis oefensessie

De behandelde zones zijn:

  1. Buik
  2. Borst
  3. Biceps
  4. Triceps
  5. Zitvlak
  6. Rug
  7. Onderrug
  8. Quadriceps
  9. Hamstrings
  10. Kuiten