DNA-Analyses: het succes van genetisch gepersonaliseerd afslanken
Probeer je al langer af te slanken?
Heb je al verschillende diëten geprobeerd, maar bekom je niet het gewenste resultaat?
Dan ben je niet alleen, veel mensen strijden tegen overgewicht en proberen daarbij verschillende diëten uit. Ze willen op een vlotte, maar toch ook gezonde en niet te drastische manier afvallen. Echter, door de grote hoeveelheid aan diëten is het niet eenvoudig te weten welk dieet nu best bij jou past. Eet ik best minder vet of zijn het eerder koolhydraten die ik moet vermijden? Moet ik meer sporten? Wat voor sport doe ik dan het best?
Al deze vragen kunnen beantwoord worden aan de hand van inzichten in jouw DNA.
De meer dan 20 000 genen in het menselijk DNA bepalen namelijk hoe jouw lichaam omgaat met voedingsstoffen, voor welke sport je meer aanleg hebt, hoe je het snelst vet kan verbranden enz…
Obv deze inzichten kan voor jou het meest doeltreffende dieet opgesteld worden, dat de beste en snelste resultaten oplevert, met blijvend effect.
Aangezien elke persoon andere genen heeft, en die genen bepalen hoe je het snelst kan afvallen, heeft elke persoon een gepersonaliseerd voedingsplan nodig.
Continue analyse van jouw suikerverwerking
Suiker is naast vet de belangrijkste brandstof voor ons lichaam.
Doorheen de miljoenen jaren in de menselijke evolutie zijn suikers letterlijk van levensbelang geweest. Ons lichaam werd erop getraind om elk jaar in de zomer, toen er veel fruit met suiker beschikbaar was, deze uiterst snel in vetten om te zetten, om zo de harde winters te kunnen overleven.
Vandaag de dag is dit proces in ons lichaam meer een last geworden, omdat we uiteindelijk nu altijd voeding beschikbaar hebben en de voedingsindustrie in 70% van alle voeding extra suiker toevoegt!
Suikers en koolhydraten worden via onze darmen opgenomen in ons bloed. Het grootste deel wordt naar onze spieren gestuurd als reserve, maar ook naar de lever. De overige suiker gaat naar andere organen en bij een teveel aan suiker slaan we het overschot op in vetcellen.
Bij een continue en/of te hoge aanvoer van suikers wordt het lichaam aangezet om vetten op te slaan en de verbranding ervan sterk te verminderen. Dit kan mensen ervan weerhouden gewicht te verliezen.
Hoe goed jij suiker kan verwerken hangt af van hoe sterk je bloedsuiker varieert én uiteraard ook van wat je eet.
Om dit in kaart te brengen, kunnen we jouw suikerverwerking analyseren via een sensor die gedurende 14 dagen lang elke 15 minuten van de dag de bloedsuiker meet. Zo kunnen we de suikerverwerking in kaart brengen via een persoonlijk rapport en zien we hoe jouw lichaam reageert op jouw voedingspatroon en levensstijl. Aan de hand daarvan kunnen wij als coach, duurzame acties opstellen, op maat van jouw lichaam.
Wil je hierover graag nog wat meer info? Neem dan gerust contact met ons op!