Water

Gezondheidstip van de week gaat vandaag uiteraard over... WATER. Hoe kan het ook anders, op de jaarlijkse "Wereld Water Dag"?????

Wij maken er onze taak van, jullie te laten bewustworden van de noodzaak van water...

Het lichaam verliest via normale lichaamsfuncties voortdurend water, wel 2,5 tot 3 liter per dag. Om het lichaam gezond te houden, moet dit vochtverlies aangevuld worden. Hier volgen enkele van de vele belangrijke functies van water voor het lichaam.

?De hersenen
Hersenweefsel bestaat voor 85% uit water. Om die reden kunnen de nadelige effecten van onvoldoende hydratatie als eerste in de hersenen optreden: hoofdpijn, slechte concentratie en een verminderd kortetermijngeheugen.

?Het hart
Het hart bestaat voor 77% uit water. Klinische studies hebben aangetoond dat een goede vochtbalans mogelijk tot verbetering van de hartfunctie leidt, en daarmee tot een verlaging van het risico op het ontwikkelen van hartziekten.

?De lever
De lever bestaat voor 73% uit water. De functie van dit orgaan is het omzetten van vet in energie die door het lichaam kan worden gebruikt. Wanneer er echter sprake is van onvoldoende vochtinname, moet de lever bijspringen in het werk van de nieren. Daardoor stapelt zich in het lichaam meer vet op, dat bij voldoende vochtinname door de lever zou zijn verbrand.

?De longen
Het klinkt misschien vreemd, maar je lichaam heeft ook water nodig om te ademen. De longen bestaan voor 85% uit water. Gemiddeld verliest een mens alleen al door te ademen tussen een halve tot één liter water per dag.

?De huid
De huid is het grootste orgaan van de mens, zowel qua gewicht als oppervlakte, en bestaat voor 70% uit water. Elke dag verliezen we een deel van ons lichaamsvocht door verdamping via de huid. Als u niet genoeg drinkt om dit vochtverlies te compenseren, zult u bemerken dat uw huid droog gaat aanvoelen.

?De nieren
De nieren bestaan voor 80% uit water. Hun functie is het verwijderen van afbraakproducten uit het lichaam, die in de nieren worden opgelost in water. Als er onvoldoende water is, worden deze afvalstoffen niet op effectieve wijze afgevoerd, wat schade aan de nieren kan veroorzaken.

?Botten
Zelfs je botten bevatten veel water, ongeveer 22%. Voor soepele gewrichten is ook water nodig. Het kraakbeenweefsel aan het uiteinde van onze botten houdt water vast om de beweging van gewrichten te smeren. Als twee tegenover elkaar gelegen uiteinden goed gehydrateerd zijn, beweegt het gewricht soepel. Dehydratatie van het kraakbeen heeft echter wrijving in het gewricht tot gevolg, waardoor schade en pijnklachten ontstaan, zoals bij artritis.

Ben je nu zelf wel overtuigd van de noodzaak van water voor je lichaam, maar lukt het je maar niet om water te drinken, probeer dan je water op te pimpen met natuurlijke, zuivere smaakmakers: citroen, limoen, munt,... zijn lekkere, smaakmakers!
Ook de nieuwe builtjes van Sips of Grace zijn een zeer leuk alternatief om je water op te pimpen!
Bij ons te verkrijgen!
Hier alvast wat ideetjes om je lekkere cocktails van Sips of Grace te maken!https://youtu.be/1GvenO2nth4

Santé!!!